Snel zoeken

Sfeer in de tuin

Tips voor meer sfeer in de tuin.

Sfeer in de tuin.

Stel je hebt een woning met een achtertuin, hoe leuk zal het zijn als je de achtertuin betreedt en meteen wordt verwelkomd door een rustgevende sfeer. Een fijne omgeving om te ontspannen, te genieten van de geuren van de natuur, het geluid van de zingende vogels, kortom een plek waar je tot rust komt na een lange dag.

Maar hoe creëer je zo’n tuin?

Het is raadzaam om eerst te ontdekken bij welke sfeer jij je prettig voelt in een tuin. Hou je van een wat wildere tuin met kleurrijke bloemen en weelderige beplanting of word je juist rustig van een strak aangelegde tuin met 2 hooguit 3 kleuren?

Voordat je tot de aanschaf van de beplanting overgaat, is het wel handig om te bedenken of de beplanting groot kan worden en de beplanting een geur geeft zoals bijvoorbeeld bij de jasmijn of lavendel.

Let op als je beplanting gaat kopen, dat je niet alleen maar beplanting koopt die op dat moment in bloei staat. Je wilt tenslotte een tuin die het hele jaar sfeer uitstraalt

Ook kan het sfeervol zijn om de beplanting te groeperen in verschillende hoogtes.

Wil je een strak betegelde tuin, creëer dan sfeervolle hoekjes met verschillende maten bloembakken. Let op dat je niet te kleine bakken plaatst. 

Leuk al die bloembakken, maar hoe zit het met water geven? Tegenwoordig is er een heel handig druppel systeem te koop om de bloembakken of andere bordes automatisch water te geven.

Verlichting

Vergeet niet om wat verlichting in je tuin aan te brengen. Het is ongezellig om een donkere tuin in te lopen, laat staan om er te gaan zitten. Een paar sfeerlichtjes langs het tuinpad doen wonderen, maar ook met een paar subtiele lampjes aan een boom of een subtiele spot gericht op of onder een mooie boom, bloembak of andere blikvanger. Het kan voor veel sfeer en diepte in je tuin zorgen.