Snel zoeken

Rien Treur makelaardij: sterk in het buitengebied

Makelaar Taxateur met een positieve instelling

"Niet veel mensen durven op dit moment te investeren in vastgoed, maar volgens Rien Treur zijn stenen en grond nog steeds de beste belegging. “Als je een woning of bedrijfspand koopt dan moet je dat met een lange termijn visie doen."

Dat Rien Treurs grote passie onroerend goed is blijkt al tijdens de eerste minuten van ons gesprek. We hebben afgesproken in zijn werkkantoor in het buitengebied van Woerden, maar het interview vindt plaats in het naastgelegen woonhuis met schitterend uitzicht op de weilanden. “Ik heb de mooiste baan van de wereld op een van de mooiste plekken van de wereld”, zegt hij. “We werken hier met drie vaste medewerkers en twee freelancers. Daarnaast hebben we een spreekkantoor bij het station in Woerden. Ons werkgebied ligt tussen Schoonhoven, Mijdrecht, Bodegraven en Utrecht Centrum.”

Niet standaard

Rien Treur makelaardij richt zich op de verkoop en verhuur van zowel woningen als bedrijfsmatig onroerend goed. De focus ligt daarbij, voor de woningen, op het buiten gebied.

Treur: “Naast het gebruikelijke werk zijn wij specialist in de verkoop van bouwrechten. Bebouwing in het buitengebied is aan strikte regels gebonden, maar via de ‘compensatie- ruimte voor ruimte regeling’ is het mogelijk om op de plek waar eerst agrarische bebouwing stond, of elders, nieuw te bouwen. Als ergens bestaande bebouwing wordt gesloopt dan mag dat onder bepaalde omstandigheden op een andere plek worden teruggebouwd. Wij adviseren in de aan- en verkoop van deze bouwrechten en hebben ze bijna altijd beschikbaar.”

Bemiddeling

Tijdens het gesprek blijkt de positieve instelling van Rien Treur. Naar voorbeeld van zijn grote inspirator Martin Luther King jr. probeert hij mensen samen te brengen. “De uitdaging in mijn werk is om ook een oplossing te vinden voor onroerende zaken, zowel zakelijk als privé onroerende goed, waarvan de verkoop moeilijk is. Bijvoorbeeld bij problemen met de overheden, buren, familie of mede-eigenaren” Na zijn opleiding tot mediator weet Treur raad in deze situaties. “Regelmatig gaat de verkoop van onroerend goed gepaard met persoonlijke problemen, zoals ruzie over een echtscheiding of erfenis. Tijdens gesprekken met de eigenaars probeer ik de onderliggende emoties boven tafel te krijgen en ervoor te zorgen dat mensen zelf een oplossing vinden. Het is echt geweldig als het lukt om onroerend goed ook in deze moeilijke situaties te verkopen of verhuren.”  

Bijzondere projecten

Naast de verkoop van losse woningen en bedrijfsgebouwen is Rien Treur makelaardij ook betrokken bij een aantal grotere projecten. “We zijn op dit moment in samenwerking met Staatsbosbeheer en een agrarisch bedrijf bezig met het ontwikkelen van 100 hectare nieuwe natuur bij de Reeuwijks Plassen. Daar worden twee boerderijen in oude glorie hersteld en komen enkele vrije kavels, voor vrijstaande woningen met een directe vaarverbinding naar de plassen, in de verkoop. Daarnaast loopt er in Utrecht-West een nieuwbouwproject van 138 kleine bedrijfsruimten. Hiervan staan er nog enkele te koop. Een ander project van 23 garage- bedrijfsboxen in Woerden aan de Jan Kriegestraat 3 zijn recent allen verkocht."