16 15 2017-09-04 12.37.51 21 22 2017-09-04 12.21.41 17 19 18 20 25 06 13 14 23 24 27 2017-09-04 12.15.46 2017-09-04 12.37.55
19 foto's beschikbaar

Te koop: Oukoopsedijk 8b, 2811 NE Reeuwijk

Type object Woonhuis, woonboerderij, twee onder een kap woning
Perceeloppervlakte 900 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 240 m²
Aanvaarding In overleg
€ 525.000,- k.k.

Algemeen

Aan de Oukoopsedijk 8 staat de oude boerderij Wiltenburg. Eén van de opvallende elementen is de aan de weg gelegen inrijpoort, bestaande uit twee stenen pilaren met daarboven een gebeeldhouwd wapen. Het wapen stelt een gouden lelie op een blauw veld voor en wordt gedragen door twee leeuwen en getooid met een kroon. Eronder staan de Latijnse wapenspreuk "Quam parva, nulli cedo" (al ben ik klein, ik... Meer informatie
Kenmerken
Alle kenmerken
Type object Woonhuis, woonboerderij, twee onder een kap woning
Bouwperiode 1600
Status Beschikbaar
Aangeboden sinds Woensdag 13 september 2017

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 05855
Vraagprijs € 525.000,- k.k.
Inrichting Niet gestoffeerd
Inrichting Niet gemeubileerd
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Woensdag 13 september 2017
Laatste wijziging Dinsdag 6 februari 2018
Eigendomsrechten Geheel perceel
Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, twee onder een kap woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1600
Dakbedekking Riet
Type dak Zadeldak
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 900 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 240 m²
Inhoud 825 m³
Oppervlakte externe bergruimte 50 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 2
Locatie
Ligging Aan rustige weg
Aan water
Buiten bebouwde kom
Open ligging
Vrij uitzicht
Type Achtertuin
Oriëntering Zuidoost
Heeft een achterom Ja
Staat Dient nog te worden aangelegd.
Tuin 2 - Type Zijtuin
Tuin 2 - Hoofdtuin Ja
Tuin 2 - Oriëntering Zuid-west
Tuin 2 - Heeft een achterom Ja
Tuin 2 - Staat Dient nog te worden aangelegd.
Tuin 3 - Type Voortuin
Tuin 3 - Oriëntering Noord west
Tuin 3 - Staat Dient nog te worden aangelegd.
Uitrusting
Tuin aanwezig Ja
Kadastrale gegevens
Eigendom Eigen grond

Omschrijving

Aan de Oukoopsedijk 8 staat de oude boerderij Wiltenburg. Eén van de opvallende elementen is de aan de weg gelegen inrijpoort, bestaande uit twee stenen pilaren met daarboven een gebeeldhouwd wapen. Het wapen stelt een gouden lelie op een blauw veld voor en wordt gedragen door twee leeuwen en getooid met een kroon. Eronder staan de Latijnse wapenspreuk "Quam parva, nulli cedo" (al ben ik klein, ik wijk voor niets) en de naam "Wiltenburg". De inrijppoort heeft de status van rijksmonument.

Komend door de monumentale poort met prachtige versieringen komt u het erf op en rijdt u door de binnenplaats, naar de entree van het erf van het achterhuis met voormalige hooiberg, het monumentale achterhuis van de woonboerderij genaamd: "De Heerlijkheid de Wiltenburg", gelegen op een zeer ruim perceel ca. 900 m2. De woonboerderij is een gemeentelijk monument met een rieten wolfsdak. De boerderij is gelegen op een unieke locatie met vaarverbinding naar de Reeuwijkse Plassen. De woonboerderij moet geheel worden gerenoveerd. U kunt de indeling samen met uw architect zelf bepalen, binnen de daarvoor geldende regelgeving. De hooiberg is uitermate geschikt te maken als garage, berging en of veranda met werkelijk fenomenaal uitzicht over de plassen.

Nabij de woonboerderij zijn een vijftal kavels uitgegeven waarop vijf nieuwe, vrijstaande woningen worden gerealiseerd. Het voorhuis is apart te koop of in één geheel met het achterhuis. Vraag de makelaar naar de mogelijkheden.

Het bouwjaar van het oudste deel wordt geschat tussen 1600 en 1700 en het voorhuis is later vernieuwd.

Het achterhuis ligt in een landgoed welke opengesteld wordt voor het publiek om al wandelend te komen en te gaan naar de plassen.

Een woonboerderij kopen? Neem uw eigen NVM-makelaar mee!

Indeling

U bent vrij om de indeling samen met uw architect te bepalen.

Eerste verdieping

Nog vrij in te delen.

Bijzonderheden

Midden in het Groene Hart van de Randstad liggen de Reeuwijkse plassen, één van de mooiste plekjes van de Randstad. Het totale recreatie- en natuurgebied is ruim 2.500 ha. groot. Het bestaat uit twaalf plassen, tezamen ca. 735 ha. Dit is een zeer veelzijdig, waterrijk gebied met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het gebied bestaat onder meer uit bos- en weidegebied en grote waterpartijen. Begonnen als turfwingebied, zijn de Reeuwijkse Plassen nu een regionale trekpleister voor recreatie in en rondom het water.

Het plassengebied heeft ongekende mogelijkheden op het gebied van sport en recreatie. Het gebied is grotendeels afgestemd op langzaam verkeer. Daardoor zijn de paden tussen de plassen zéér aantrekkelijk voor wandelaars en fietsers, evenals voor de sportvisser. Natuurlijk is er volop gelegenheid om te zeilen en te varen.

U woont hier op een fantastisch landgoed en toch bent u snel in het bruisende leven van de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Daarnaast is de historische binnenstad van Gouda binnen enkele fietsminuten te bereiken.

EEN WOONBOERDERIJ KOPEN? NEEM UW AANKOOPMAKELAAR MEE!

Rien Treur Makelaardij B.V. werkt graag samen met uw eigen aankoopmakelaar, zodat u zich kunt concentreren op de leuke facetten van het verbouwen.

DISCLAIMER
Voor onze koopakte gelden de standaard NVM-regels. In alle overeenkomsten bedraagt de waarborgsom/bankgarantie 10% van de koopsom.

Deze projectinformatie mag niet worden beschouwd als een aanbieding of offerte en wordt verstrekt onder voorbehoud van goedkeuring door verkoper. Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de door ons samengestelde gegevens. Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn allen vrijblijvend. Er is pas overeenstemming bereikt op het moment dat de door Rien Treur Makelaardij opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is beoordeeld en ondertekend. Tot dat moment hebben partijen het recht om af te zien van een transactie, zonder kostenvergoeding etc.

Plattegronden

Recent bekeken