08 (1) 09 2017-09-04 12.16.44 oukoopsedijk 8-11_02 07 oukoopsedijk 8-11_04 06 03 oukoopsedijk 8-11_09 oukoopsedijk 8-11_14 oukoopsedijk 8-11_18 oukoopsedijk 8-11_19 22 23 25 26 (1) 27 28 29 oukoopsedijk 8-11_22 oukoopsedijk 8-11_23 oukoopsedijk 8-11_03 30 33 31 32 2017-09-04 12.16.56 15
28 foto's beschikbaar

Te koop: Oukoopsedijk 8a, 2811 NE Reeuwijk

Type object Woonhuis, woonboerderij, twee onder een kap woning
Perceeloppervlakte 500 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 225 m²
Aanvaarding In overleg
€ 425.000,- k.k.

Algemeen

Aan de Oukoopsedijk 8 staat de oude boerderij Wiltenburg. Eén van de opvallende elementen is de aan de weg gelegen inrijpoort, bestaande uit twee stenen pilaren met daarboven een gebeeldhouwd wapen. Het wapen stelt een gouden lelie op een blauw veld voor en wordt gedragen door twee leeuwen en getooid met een kroon. Eronder staan de Latijnse wapenspreuk "Quam parva, nulli cedo" (al ben ik klein, ik... Meer informatie
Kenmerken
Alle kenmerken
Type object Woonhuis, woonboerderij, twee onder een kap woning
Bouwperiode 1600
Status Beschikbaar
Aangeboden sinds Donderdag 7 september 2017

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 05854
Vraagprijs € 425.000,- k.k.
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Donderdag 7 september 2017
Laatste wijziging Donderdag 31 mei 2018
Eigendomsrechten Geheel perceel
Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, twee onder een kap woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1600
Dakbedekking Riet
Type dak Zadeldak
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 500 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 225 m²
Inhoud 825 m³
Oppervlakte externe bergruimte 15 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 4 (waarvan 3 slaapkamers)
Locatie
Ligging Aan rustige weg
Aan vaarwater
Aan water
Buiten bebouwde kom
Vrij uitzicht
Energieverbruik
Energielabel G
CV ketel
Combiketel Ja
Kadastrale gegevens
Eigendom Eigen grond

Omschrijving

Aan de Oukoopsedijk 8 staat de oude boerderij Wiltenburg. Eén van de opvallende elementen is de aan de weg gelegen inrijpoort, bestaande uit twee stenen pilaren met daarboven een gebeeldhouwd wapen. Het wapen stelt een gouden lelie op een blauw veld voor en wordt gedragen door twee leeuwen en getooid met een kroon. Eronder staan de Latijnse wapenspreuk "Quam parva, nulli cedo" (al ben ik klein, ik wijk voor niets) en de naam "Wiltenburg". De inrijppoort heeft de status van rijksmonument.

Komend door de monumentale poort met prachtige versieringen komt u het erf op van het monumentale voorhuis van de woonboerderij genaamd: "De Heerlijkheid de Wiltenburg", gelegen op een zeer ruim perceel ca. 500 m2. eventueel met meer grond in gebruik te geven. De woonboerderij is een gemeentelijk monument met een rieten wolfsdak. De boerderij is gelegen op een unieke locatie met vaarverbinding naar de Reeuwijkse Plassen. De woonboerderij moet geheel worden gerenoveerd. U kunt de indeling samen met uw architect zelf bepalen, binnen de daarvoor geldende regelgeving. Op het erf van de woonboerderij tussen het woongedeelte en de oude boomgaard staat een voormalig bakhuis dat onderdeel is van het voorhuis en dienst kan doen als berging of gastenverblijf.

Nabij de woonboerderij zijn een vijftal kavels uitgegeven waarop vijf nieuwe, vrijstaande woningen worden gerealiseerd. Het achterhuis is apart te koop of in één geheel met het voorhuis. Vraag de makelaar naar de mogelijkheden.

Het bouwjaar van het oudste deel wordt geschat tussen 1600 en 1700 en het voorhuis is later vernieuwd.

Het voorhuis ligt in een landgoed welke opengesteld wordt voor het publiek om al wandelend te komen en te gaan naar de plassen.

Een woonboerderij kopen? Neem uw eigen NVM-makelaar mee!

Indeling

De indeling is nog vrij in te delen.

Eerste verdieping

De verdieping is nog nader in te delen.

Bijzonderheden

Midden in het Groene Hart van de Randstad liggen de Reeuwijkse plassen, één van de mooiste plekjes van de Randstad. Het totale recreatie- en natuurgebied is ruim 2.500 ha. groot. Het bestaat uit twaalf plassen, tezamen ca. 735 ha. Dit is een zeer veelzijdig, waterrijk gebied met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het gebied bestaat onder meer uit bos- en weidegebied en grote waterpartijen. Begonnen als turfwingebied, zijn de Reeuwijkse Plassen nu een regionale trekpleister voor recreatie in en rondom het water.

Het plassengebied heeft ongekende mogelijkheden op het gebied van sport en recreatie. Het gebied is grotendeels afgestemd op langzaam verkeer. Daardoor zijn de paden tussen de plassen zéér aantrekkelijk voor wandelaars en fietsers, evenals voor de sportvisser. Natuurlijk is er volop gelegenheid om te zeilen en te varen.

U woont hier op een fantastisch landgoed en toch bent u snel in het bruisende leven van de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Daarnaast is de historische binnenstad van Gouda binnen enkele fietsminuten te bereiken.

EEN WOONBOERDERIJ KOPEN? NEEM UW AANKOOPMAKELAAR MEE!

Rien Treur Makelaardij B.V. werkt graag samen met uw eigen aankoopmakelaar, zodat u zich kunt concentreren op de leuke facetten van het verbouwen.

DISCLAIMER
Voor onze koopakte gelden de standaard NVM-regels. In alle overeenkomsten bedraagt de waarborgsom/bankgarantie 10% van de koopsom.

Deze projectinformatie mag niet worden beschouwd als een aanbieding of offerte en wordt verstrekt onder voorbehoud van goedkeuring door verkoper. Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de door ons samengestelde gegevens. Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn allen vrijblijvend. Er is pas overeenstemming bereikt op het moment dat de door Rien Treur Makelaardij opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is beoordeeld en ondertekend. Tot dat moment hebben partijen het recht om af te zien van een transactie, zonder kostenvergoeding etc.

Plattegronden

Recent bekeken