07 47 53 01 46 02 12 09 11 13 82 15 16 17 18 20 21 23 24 29 28 25 30 36 39 40 31 33 34 26 48 50 51 52 54 56 57 03 04 59 60 61 73 74 79 85 88 89 05 breudijk 22 inget
50 foto's beschikbaar

Verkocht onder voorbehoud: Breudijk 22, 3481 LP Harmelen

Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 4.400 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 179 m²
€ 695.000,- k.k.
Verkocht onder voorbehoud

Algemeen

“prachtige monumentale woonboerderij met mogelijkheden”

Op een schitterende locatie nabij natuurgebied “het Vijverbos” vindt u deze Rijks monumentale woonboerderij met kapberg, twee schuren, erf en weiland op ca. 4.410 m2 eigen (onder)grond.

Het voorhuis van de boerderij is gebouwd omstreeks de zeventiende eeuw. In de twintigste eeuw zijn de stal en het achterhuis aangebouwd. De boerderij h... Meer informatie
Kenmerken
Alle kenmerken
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwperiode 1600
Status Verkocht onder voorbehoud
Aangeboden sinds Vrijdag 8 juni 2018

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 05933
Vraagprijs € 695.000,- k.k.
Inrichting Niet gestoffeerd
Inrichting Niet gemeubileerd
Status Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Vrijdag 8 juni 2018
Laatste wijziging Maandag 2 juli 2018
Eigendomsrechten Geheel perceel
Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1600
Dakbedekking Riet
Type dak Samengesteld
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 4.400 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 179 m²
Inhoud 1.358 m³
Oppervlakte overige inpandige ruimten 179 m²
Oppervlakte externe bergruimte 183 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 5 (waarvan 4 slaapkamers)
Locatie
Ligging Aan rustige weg
Buiten bebouwde kom
Platteland
Nabij snelweg
Nabij openbaar vervoer
Vrij
Type Voortuin
Oriëntering Noorden
Staat Goed onderhouden
Tuin 2 - Type Zijtuin
Tuin 2 - Oriëntering Oosten
Tuin 2 - Heeft een achterom Ja
Tuin 2 - Staat Goed onderhouden
Tuin 3 - Type Achtertuin
Tuin 3 - Hoofdtuin Ja
Tuin 3 - Oriëntering Zuiden
Tuin 3 - Heeft een achterom Ja
Tuin 3 - Staat Goed onderhouden
CV ketel
CV ketel Vailant Eco Tec Plus VHR NL 35/5-5 LR6
Warmtebron Gas
Bouwjaar 2017
Combiketel Ja
Eigendom Eigendom
Uitrusting
Aantal parkeerplaatsen 40
Warm water CV-ketel
Verwarmingssysteem Centrale verwarming
Parkeergelegenheid Aangebouwde stenen garage
Tuin aanwezig Ja
Heeft een garage Ja
Kadastrale gegevens
Eigendom Eigen grond

Omschrijving

“prachtige monumentale woonboerderij met mogelijkheden”

Op een schitterende locatie nabij natuurgebied “het Vijverbos” vindt u deze Rijks monumentale woonboerderij met kapberg, twee schuren, erf en weiland op ca. 4.410 m2 eigen (onder)grond.

Het voorhuis van de boerderij is gebouwd omstreeks de zeventiende eeuw. In de twintigste eeuw zijn de stal en het achterhuis aangebouwd. De boerderij heeft een L-vormige plattegrond en heeft een met riet gedekte kap met wolfseind. De voorgevel is wit gepleisterd. Rond de woonboerderij ligt een grote tuin met diverse terrassen en aan de voorzijde beeldbepalende taxusbomen.

Direct achter de boerderij staat de met riet gedekte kapberg en een tweetal schuren.

Indeling

U parkeert uw auto op de eerste oprit tussen de boerderij en een van de karakteristieke schuren op het buurperceel, vanwaar u door de voortuin naar de voordeur wandelt. Via deze voordeur betreedt u de ruime hal met toegang tot de meterkast, het toilet, de keuken en de woonkamer.

De woonkamer is gesitueerd aan de rechterzijde van de boerderij. De woonkamer is voorzien van originele balkenconstructie met een vide. Rondom de schoorsteen is de eerste zithoek gecreëerd. De tweede zithoek of plek voor een eettafel is aan de voorzijde gesitueerd met prachtig uitzicht over de voortuin, oprit en de Breudijk.

Vanuit de hal komt u in de keuken. De royale keukenruimte is eenvoudig ingericht en voorzien van diverse apparatuur. Tevens is hier ook de eettafel gesitueerd. Vanuit de keuken loopt u naar een tussenhal met toegang tot de bijkeuken, de badkamer en de opkamer.

De opkamer is in drie ruimtes opgedeeld, waarvan een voorruimte met wastafel en een tweetal slaapkamers, met daaronder een ruime kelder.

Recht tegenover de opkamer is de badkamer met ligbad en wastafel.

In de bijkeuken vindt u een pantry met wasmachine-aansluiting toegang tot het terras en het achterhuis/stal.

Eerste verdieping

Vanuit de woonkamer gaat u met de vaste trap naar de eerste verdieping. Hier komt u op de overloop die u toegang geeft tot een tweetal slaapkamers en een ruime bergzolder. Op de bergzolder is een aparte ruimte gemaakt waar de cv-ketel is opgesteld.

Tevens kunt u vanaf de overloop via een onderhoudsdeur op de vide komen. De ruime bergzolder biedt voldoende ruimte voor het realiseren van extra (slaap)kamers.

Overige verdiepingen

Achterhuis
Vanuit de bijkeuken komt u in het achterhuis voorzien van een originele houten constructie en waar door de renovatie van enkele jaren geleden fraaie details zijn toegevoegd,/vernieuwd zoals gietijzeren ramen, nieuwe deuren etc. Middels een losse trap komt u op de voormalige hooizolder. Er zijn mogelijkheden om het achterhuis te verbouwen tot woonruimte.

Schuren
Achter de boerderij heeft u de beschikking over een tweetal schuren, één schuur ligt naast de kapberg en is aangebouwd aan de schuur op het buurperceel, met aan de achterzijde een aa

Wanneer u de tweede oprit aan de oostkant van de woning oprijdt, komt u via het bestaande betonpad langs twee sleufsilo's waarachter u de tweede schuur vindt. Deze tweede schuur is deels een openwagenloods en deels een afgesloten werkplaats.

Tuin

Tuin
Vanuit de bijkeuken heeft u toegang tot een ruim terras dat op het zuiden is gelegen en waar u heerlijk van de zon geniet. Vanaf dit terras kunt u naar het achtererf waar u de kapberg vindt.

Land
Achter de eerste schuur ligt de moestuin en achter de tweede schuur is een schapenwieland aanwezig.

Bijzonderheden

Bestemming
Het geheel ligt in het bestemmingsplan Buitengebied Harmelen, vastgesteld op 25 juni 2015. De Breudijk 22 te Harmelen heeft de bestemming “agrarisch” met de specifieke aanduiding voor het hoofdgebouw “monument”, functieaanduiding “specifieke vorm van agrarisch – Kwekerij” en in augustus 2017 is door het bevoegd gezag de functieaanduiding “bedrijfswoning” gewijzigd in “plattelandswoning”.

Mogelijkheden
Er zijn meerdere mogelijkheden met dit complex. De huidige regels en bestemmingen maken door middel van wijziging of vrijstelling veel mogelijk, denkend aan de ruimte voor ruimte regeling, het toestaan van meerdere woningen in de monumentale gebouwen, het gebruik door bedrijven etc. Vraag de makelaar of uw plannen passen of passend gemaakt kunnen worden.

Wonen in Harmelen

Harmelen is centraal gelegen, waardoor het een aantrekkelijke gemeente is om te wonen. De woonwijken zijn ruim opgezet en kennen veel groen. In het dorp zijn een groot aantal voorzieningen zoals: winkels, basisscholen, openbare busverbindingen, het sociaal cultureel centrum, een bibliotheek, kerken en meerdere kinderdagverblijven, sportvoorzieningen zoals een zwembad, tennisbanen, sporthal, paardenmanege etc. Verder kent Harmelen een rijk verenigingsleven. Kortom een prachtig dorp om te wonen en/of te werken.

Begin 2015 is er een nieuwe rondweg rondom het dorp Harmelen aangelegd waardoor u binnen ca. tien minuten rijden een op- en afrit naar de A12 kan bereiken.

DISCLAIMER
Voor onze koopakte gelden de standaard NVM-regels. In alle overeenkomsten bedraagt de waarborgsom/bankgarantie 10% van de koopsom en wordt voldaan aan de notaris.

Deze projectinformatie mag niet worden beschouwd als een aanbieding of offerte en wordt verstrekt onder voorbehoud van goedkeuring door verkoper. Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de door ons samengestelde gegevens. Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn allen vrijblijvend. Er is pas overeenstemming bereikt op het moment dat de door Rien Treur Makelaardij opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is beoordeeld en ondertekend. Tot dat moment hebben partijen het recht om af te zien van een transactie, zonder kostenvergoeding etc. Alle genoemde maten zijn indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Plattegronden

Brochure(s) en overige bijlagen

Recent bekeken