Snel zoeken

Stage in de makelaardij, hoe gaat dat?

Ik ben Marit van Schaik, stagiaire bij Rien Treur Makelaardij. Ik had voor mijn stage veel vragen over hoe het achter de schermen gaat bij een makelaarskantoor, zeker in deze tijd van een zeer hectische woningmarkt. In deze blog geef ik mijn perspectief daarop.

 

 

Begin februari begon ik mijn stage bij Rien Treur Makelaardij. Tijdens de eerste helft van mijn derde jaar binnen de studie Ondernemerschap heb ik in de minor Makelaardij basiskennis in makelaardij opgedaan. Dankzij deze minor kan ik via een korte weg het SVMNIVO-certificaat behalen. Dit is de verplichte basis voor verdere studie en cursussen binnen de makelaardij. De minor behandelde vakken als juridische aspecten, vastgoedeconomie, bouwkunde, financiën en fiscaliteit. Ik merk dat ik de theorie uit de minor goed kan toepassen in de praktijk. Ik kwam direct op de eerste dagen al begrippen tegen die ik in de theorie al had geleerd en die ik dus kende. Zo kon ik al direct meewerken.

Voor deze stage had ik geen andere ervaringen opgedaan binnen de makelaardij. Ik vond het daarom lastig om verwachtingen te hebben of mij goed voor te bereiden. Ik was mij er wel van bewust dat het een hectische tijd is op de woningmarkt en dat de omloopsnelheid van woningen enorm hoog is. Dit vind ik super interessant en leuk, omdat in de eerste vier weken alle aspecten van begin tot het eind al zijn langsgekomen. Ik had me vooraf niet gerealiseerd wat het voortraject is voordat een huis daadwerkelijk op de markt komt.

Eén dag in de week werk ik aan mijn stageonderzoek. Ik onderzoek hoe Rien Treur Makelaardij ervoor kan zorgen dat het traject van het verkopen van een huis voor de klant inzichtelijk en transparant wordt.

Na deze stage ga ik afstuderen. Ik ga dan werken aan mijn eigen ondernemingsplan. Ik hoop dat natuurlijk te doen in de vastgoedbranche. Het meewerken bij Rien Treur is heel divers, afwisselend en leerzaam. Geen dag is hetzelfde en dat maakt deze stage erg interessant.