Snel zoeken

Hoe leuk is uw straat?

Hoe leuk is uw straat? Willekeurige personen aan het woord over hun straat, wijk, laan, woonerf of omgeving in de gemeente Woerden

Hoe leuk is uw straat, wijk of omgeving in de gemeente Woerden?

In de afgelopen periode heb ik willekeurige personen benaderd met de vraag of zij een stukje willen schrijven over hun straat, wijk of omgeving.

Hierop volgde meerdere en leuke reacties, die ik zo nu en dan met jullie op onze Facebook pagina wil delen.

 

 

 

HARMELEN - Reiger

Al 31 jaar woon ik op de Reiger in Harmelen. Het stukje Reiger waarin ons rijtje ligt, is niet toegankelijk voor auto's. Dit heeft soms nadelen, maar vooral voordelen. Onze kinderen zijn hier opgegroeid en het leuke nu is, dat er weer jonge stellen komen wonen en de tweede "baby/kinder" golf doet zijn intrede.

Ans

 

KAMERIK - Houtdijk (gemeente Woerden)

Buurtschap Houtdijk (Kamerik) is erg leuk, landelijk en groen maar beslist niet afgelegen of eenzaam, Woerden centrum is om de hoek 😉, ook de lijnbus naar Utrecht is op loopafstand. Enerzijds, iedereen op zichzelf, anderzijds, betrokkenheid naar elkaar bij o.a. ziekte (corona), jubilea. We hebben een buurtapp voor; “gewoon leuk/nieuwtjes” een voor calamiteiten en een voor, het gezamenlijke project bezorging Woerdense courant.

 

Geschreven door een bewoonster van de Houtdijk

 

 

HARMELEN - Korenmolen - Dammolen - Eikenlaan

Vanaf mijn 4e jaar woon ik al in Harmelen. Echt een heerlijk dorp waar iedereen elkaar kent. Mensen elkaar vriendelijk gedag zeggen tijdens een wandeling. Dichtbij de snelweg en op steenworp afstand van Utrecht en het gezellige Woerden.

 

Wij zijn in 1980 komen wonen op de Korenmolen. Aan een gezellig pleintje en een groot voetbalveld achter ons huis. Een goede plek om als kind op te groeien, de vele pleintjes en speelplekjes maakte het veilig voor ons om gewoon rond te rennen.

Fijn ook dat vrijwel alle straten doodlopend zijn, waardoor je gewoon geen doorgaand verkeer hebt.

 

Toen ik zelf eenmaal op eigen benen kon staan hebben we gekozen voor een huis aan de Dammolen. Ook hier merk je de rust en de ruimte. De huizen in de Molenwijk zijn ook allemaal nog groter gebouwd dan we nu gewend zijn. De straten zijn breder en dit geeft meer rust en overzicht.

 

Na 16 jaar besloten we toch de Molenwijk te verlaten en een huis te kopen aan de Eikenlaan. Belangrijkste reden, kantoor aan huis. Anders waren we waarschijnlijk nooit weggegaan op de Dammolen. Het is nog geen 5 minuten fietsen van elkaar, maar je zit hier aan de Eikenlaan toch meer in het dorp. Twee stappen en je bent bij de supermarkt, slager of de bakker. Het dorpsgevoel is hier wel groter. We hoeven hier nooit meer weg!

 

Aangeleverd door Moniek Bos-Bouwman

 

Woerden - Breeveld

Geboren en getogen en terug gekeerd naar Breeveld kan ik wel zeggen waarom deze straat leuk wonen betekend.

Alle buren kunnen met elkaar overweg. We lopen de deur bepaald niet plat bij elkaar maar als er iets is kun je bij iedereen terecht.

Lief en leed wordt met z’n allen gedeeld. Dit betreft echt alle, de nieuwe en de oude generatie bewoners.

De ligging is perfect. Lekker rustig en overal dicht bij.

Aangeleverd door Rosa van Leeuwen

 

 

Woerden - Gardameer


Beste Lezer,

Mij is gevraagd door Corry Treur van het gelijknamige Makelaarskantoor een stukje te schrijven over het wonen in de wijk Waterrijk in Woerden.

Dit wil ik natuurlijk graag doen. Mijn naam is Monique en ik ben één van de bewoners van een kleinschalig appartementencomplex aan het Gardameer. Een toepasselijke straatnaam, daar dit complex  grenst aan de natuurplas Breeveld in het oosten en recreatieplas Cattenbroek in het zuiden. Mijn uitzicht is water!! 

Deze plek midden in het groene hart waar natuur en wonen op een prettige manier samenkomen. Ook hebben we hier een pizzarestaurantje om de hoek, 'Edge' bij een hoop mensen wel bekend!

Je kunt er na een rondwandeling om de plas (ongeveer 4 km) heerlijk een terrasje pakken en genieten van een hapje en een drankje.

Het is hier prachtig wonen; je waant je permanent op vakantie maar dan in eigen huis, hoe mooi kun je het treffen.

Gelukkig ben ik een hele vroege vogel, alléén al vanwege de mooie foto's die je kunt maken kom je vroeg je bedje uit. Dit is mijn uitzicht bij het krieken van de dag, iedere dag anders, iedere dag weer genieten!

Ik woon hier sinds december 2016 en de wijk Waterrijk is op enkele bouwlocaties ná, zo goed als af.

Wat mij behalve het uitzicht heel erg aanspreekt is de diversiteit aan woningen. Zoveel verschillende geveltjes en leuke straatjes, maakt dat je bij een wandeling door de wijk steeds weer verrast wordt door de creativiteit van de architecten die zoveel mogelijk de vrije hand kregen mooie ontwerpen te realiseren.

Kijkend uit mijn raam is er altijd wel iets te zien; Surfers, zwemmers, kinderen die zeil-les krijgen in hun kleine 'optimistjes'. Ook weten

verschillende soorten vogels deze plas te waarderen. 

's Zomers is het een drukte van belang op het water. Aan de overkant is het Cattenbroekerstrand, alwaar zich ook de standplaats van de watersport vereniging zich bevindt. Momenteel wordt gewerkt aan de uitbreiding van het strand en de recreatiemogelijkheden.

Kortom: Prettig wonen, midden in de natuur, op het uiterste puntje van Woerden, maar wel alle faciliteiten m.b.t. zorg, scholen en winkelaanbod binnen loopafstand. Ik zou zeggen áls u wilt verhuizen en de kans krijgt, laat hem niet liggen!!

 

Aangeleverd door Monique