Snel zoeken

Wat zal de woningmarkt in 2022 gaan doen?

Aanbod vs vraag

De woningbouw blijft zwaar achter op de vraag naar woningen. Het aantal woningzoekers neemt toe en de rente blijft laag. Maar wat als de rente stijgt en de inflatie toeneemt? Een stijgende rente zal voorlopig geen invloed hebben op de huidige verkopersmarkt.

Beleggers zoeken verder

De verwachting is dat in 2022 de koopsommen zullen blijven stijgen. De huizenmarkt van Woerden zal een niveau bereiken dat nu al in Utrecht is bereikt. Beperkt de overheid de beleggersmarkt in de grote steden, dan zullen beleggers in onze regio woningen willen kopen.

Eigen woning blijft verstandige belegging 

Er zijn te veel positieve invloeden die de markt beïnvloeden. Het hebben van een eigen woning of een belegging in een woning is dus zeker aan te raden. 

Creatief denken

Maar hoe helpen we nu die starter de markt op? Een mogelijke oplossing voor starters is samenwerking. De starter zou kunnen samenwerken met een andere starter, door samen een woning te kopen en deze ruimte te delen. Hierdoor ontstaan kleine coöperaties waarvan men als lid een aandeel kan kopen in een woning. Wens je op een gegeven moment je aandeel te verkopen, dan verkoop je dat aan een andere (door)starter die zich weer inkoopt in de coöperatie. Zo kun je dus een start maken naar een eigen woonplek en uiteindelijk een eigen woning. Creatief denken dus, veel is mogelijk!